Armin van Buuren en Chef’Special brengen officiële anthem voor het Nederlands elftal uit: ‘Larger Than Life’

30 mei 2024 – Armin van Buuren en Chef’Special, twee van de meest prominente acts van Nederlandse bodem, hebben vandaag het officiële anthem van de KNVB voor het Nederlands elftal gelanceerd. De track, waarin voor het eerst sinds 1988 ook de spelers van het Nederlands elftal te horen zijn, herbergt de eenheid, ambitie en passie die nodig zijn om deze zomer in Duitsland de eindoverwinning binnen te slepen.

 

Luister naar Armin van Buuren & Chef’Special – Larger Than Life

Bekijk de documentaire 'The Making Of Larger Than Life'

AvB&ChefSpecial_KNVB_20240521_BartHeemskerk_26_HQ.jpg
  • jpg

 

“We hopen met ‘Larger Than Life’ het vuur aan te wakkeren”, legt Chef’Special uit. “We staan aan de vooravond van een avontuur dat, hopelijk, tot grootse dingen kan leiden, tot iets dat groter is dan wijzelf. Met overtuiging en een onwrikbaar geloof in elkaar kunnen we tot grote hoogten stijgen, en als we onze krachten bundelen en op menselijke vlak de connectie aangaan, is geen uitdaging te groot.”

 

‘Larger Than Life’, een verwijzing naar het euforische gevoel dat je de hele wereld aankan, is niet alleen de allereerste samenwerking ooit tussen Armin van Buuren en Chef’Special, maar ook nog eens de eerste track sinds 1988 (‘Wij Houden Van Oranje’ van André Hazes) waar het Nederlands elftal aan meewerkt. Delen van de track werden opgenomen tijdens een writers’ camp dat gelijktijdig werd gehouden met het trainingskamp van het Nederlands elftal. Daardoor zijn de spelers, onder leiding van aanvoerder Virgil van Dijk, met claps en backing vocals in de track te horen, zoals te zien is in de officiële “Making Of”-documentaire die de KNVB op dezelfde dag lanceert. Samen met de opzwepende vocalen van Chef’Special en het elektronische geluid van Armin van Buuren is ‘Larger Than Life’ daarmee het ultieme anthem voor een zinderend EK.

 

“Ik heb enorm genoten van deze speciale samenwerking met de mannen van Chef’Special en het Nederlands elftal”, zegt Armin van Buuren. “Onze track belichaamt het geloof dat we in elkaar moeten hebben om dromen uit te laten komen en ik hoop dat de positieve toon heel Nederland doet ontvlammen. Die cup is van ons!”

 

“In 1988 was ik zelf international en waren wij met de Oranjeselectie te horen op de klassieker van André Hazes”, voegt bondscoach Ronald Koeman toe. “Dat was niet alleen leuk om te doen, maar gaf ook een extra gevoel van saamhorigheid. Ik hoorde ook nu van de spelers dat ze het erg leuk vonden om mee te werken aan de song. Wat mij betreft een goed nummer en ik hoop dat het helpt om Nederland massaal achter Oranje te krijgen deze zomer. Met de steun van onze fans en heel het land geloof ik in een succesvol EK!”

Noot voor de redactie:

Voor release assets (artwork, streaming link, tracklist, enz.) klik hier.

Voor Armin van Buuren's persmap, klik hier.

Neem voor meer informatie contact op met Arabella via arabella@armadamusic.com.

Over Armin van Buuren

Armin van Buuren is al tientallen jaren een ambassadeur van de elektronische muziek. De vijfvoudig #1-dj ter wereld (en huidige #5) bracht al negen volwaardige albums uit en onderhoudt een gigantische fanbase met zijn A State of Trance-radioshow-, events- en albums, waarmee hij wekelijks ruim 40 miljoen luisteraars uit 80 verschillende landen in vervoering brengt. Daarnaast staat Armin van Buuren als headliner op immense festivals als Electric Daisy Carnival (in Las Vegas en New York), Ultra Music Festival (in Miami), Lollapalooza (Chicago) en Tomorrowland (in België).

Over Chef’Special
Chef'Special is een vijfkoppige popband uit Nederland met een unieke mix van hip-hop, rock en reggae. Sinds hun oprichting in 2008 heeft de Nederlandse band Chef'Special vier albums uitgebracht en uitgebreid getoerd door Europa en de VS. Een groot deel van het succes van Chef'Special zijn hun al legendarische live-optredens waarin het publiek net zo belangrijk is voor de ervaring als de band zelf. Of Chef'Special nu door Amerika toert als voorprogramma van Twenty One Pilots, optreedt op de hoofdpodia van festivals als Lowlands, Pinkpop, Sziget, of in uitverkochte zalen zoals Ziggo Dome (16.000 cap) in Amsterdam; ze overtuigen altijd het hele publiek en maken van elke show een feest. Na in 2020 te hebben geschreven en opgenomen in hun eigen studio, keerde Chef'Special terug met de single 'Afraid Of The Dark', die een nummer 2 hit was in de Nederlandse hitlijst. Superster ballerina Michaela DePrince speelt de hoofdrol in de videoclip van de band, aangezien ze elkaar vonden in de boodschap van het lied en als ambassadeurs voor War Child. Tegen het einde van het jaar bracht de band het feelgood-nummer 'Down For Love' uit in samenwerking met hun Spaanse vrienden 'La Pegatina'.

Over Armada Music

Armada Music is the biggest independent dance music label in the world. Founded by Armin van Buuren, Maykel Piron (CEO) and David Lewis, the label manages an ever-growing catalog of over 40,000 tracks, built up across twenty-plus years of specialized dance music exploitation.

Representing artists such as Armin van Buuren, ARTY, D.O.D, Eelke Kleijn, Jan Blomqvist, Loud Luxury, Sunnery James & Ryan Marciano, Tensnake, THEMBA and Yulia Niko, Armada Music amasses more than one billion streams per month, airplay on leading radio outlets such as BBC Radio 1 and Sirius XM, and top positions in the world’s most notable charts. The label also takes great pride in major achievements such as Armin van Buuren’s GRAMMY nomination for ‘This Is What It Feels Like’, Loud Luxury and Brando’s ‘Body’ surpassing one billion streams on Spotify and breaking artists such as Lost Frequencies into global stardom.

Across offices in Amsterdam (HQ), New York, London and Laren (NL), Armada Music offers a truly global appeal to its growing roster. The label has its own club, radio studio and multiple production studios, and hosts various live formats. Producer platform Armada University, which offers educational products and opportunities, shows the label’s sustained effort to nurture the next wave of talent.

In 2023, Armada Music launched BEAT Music Fund, the world’s first dance music investment company, that acquires catalogs with the mission of honoring, representing and reinvigorating them. BEAT’s portfolio will continue to grow; in the first six months following its launch, BEAT acquired the catalogs of, among others, electronic music star ARTY, house and techno pioneer Kevin Saunderson’s KMS Records, legendary NYC-based house label King Street Sounds and chart-topping producers Chocolate Puma.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Armada Music nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL