BeatMusicFund_white.png
  • png

ARMADA MUSIC LANCEERT BEAT MUSIC FUND, DE EERSTE INVESTERINGSMAATSCHAPPIJ VOOR DANCEMUZIEK

ONDER DE EERSTE ACQUISITIES VALLEN KEVIN SAUNDERSONS KMS RECORDS EN ARTY’S CATALOGUS

20 april 2023 – Armada Music, ‘s werelds grootste independent dancemuzieklabel, heeft de allereerste investeringsmaatschappij voor dancemuziek opgericht: BEAT (Best Ever Acquired Tracks). In samenwerking met de Amerikaanse financiële dienstverlener Pinnacle Financial Partners wil BEAT binnen twee jaar honderd miljoen dollar investeren in het verwerven en exploiteren van master- en auteursrechten van muziekcatalogi in de wereldwijde dancemuziekmarkt. Onder de eerste acquisities van BEAT vallen de catalogus van het legendarische technolabel KMS Records van Kevin Saunderson (de masterrechten) alsmede de catalogus van dancemuziekfenomeen ARTY (de master- en auteursrechten). De aangekochte muziek zal wereldwijd worden gedistribueerd door Armada Distribution B.V. BEAT ambieert een groei van investeringen, die in de komende jaren zal oplopen tot 500 miljoen dollar.  

Maykel Piron, de CEO van Armada Music, creëerde BEAT als artiestvriendelijke manier om waarde toe te kennen aan master- en auteursrechten in de dancemuziek nadat investeerders veelvuldig bij Armada Music aanklopten met het verzoek om hun aangekochte catalogi te exploiteren. Naast het al twintig jaar lang succesvol uitbrengen van dancemuziek heeft het Nederlandse platenlabel namelijk ruime ervaring met het verwerven en exploiteren van de catalogi van artiesten, specifieke tracks en legendarische dancelabels als Midtown Records, United Recordings en Combined Forces. .

Aan het aankopen en nieuw leven inblazen van tijdloze dancehits ligt ook een romantischer denkbeeld ten grondslag. “Het is een voorrecht om te werken met tracks die tientallen jaren geleden aan de basis lagen van mijn passie voor dancemuziek”, zegt Maykel Piron. “Die passie heb ik nog steeds, en het geeft enorm veel voldoening om verder te bouwen aan het nalatenschap van gigantische dancehits als ‘Promised Land’ van Joe Smooth, waar we jaren geleden al de rechten van hebben verworven. Het voegt een nieuwe dimensie toe aan het werk dat we doen met Armada Music, en we kunnen niet wachten om onze huidige catalogus van 40.000 titels te verrijken met nog meer fantastische labels, artiesten en tracks.”

Het is een voorrecht om te werken met tracks die tientallen jaren geleden aan de basis lagen van mijn passie voor dancemuziek. Die passie heb ik nog steeds, en het geeft enorm veel voldoening om verder te bouwen aan het nalatenschap van gigantische dancehits als ‘Promised Land’ van Joe Smooth, waar we jaren geleden al de rechten van hebben verworven. Het voegt een nieuwe dimensie toe aan het werk dat we doen met Armada Music, en we kunnen niet wachten om onze huidige catalogus van 40.000 titels te verrijken met nog meer fantastische labels, artiesten en tracks. Maykel Piron, Armada Music

De eerste catalogi in BEATs portfolio, van Kevin Saundersons KMS Records en ARTY, belichamen de investeringsvisie van de nieuwe investeringsmaatschappij. Kevin Saunderson staat wereldwijd bekend als een van de grondleggers van techno en zijn label, KMS Records, is al dertig jaar een begrip in de technoscene. De catalogus van KMS Records bevat onder meer de meest iconische tracks van Kevin Saunderson en Inner City, de door Saunderson geleide act die wereldwijde bekendheid vergaarde met hits zoals ‘Good Life’ en ‘Big Fun’. Beide tracks stonden op #1 in de Verenigde Staten (Dance) en in de Top 10 in het Verenigd Koninkrijk.

ARTY is al jarenlang een gevestigde naam binnen de dancemuziek. De in Los Angeles gevestigde dj en producer geniet voortdurend succes op de Amerikaanse radio met releases als ‘Sunrise’ (2018), ‘Save Me Tonight’ (2019), ‘Craving’ (met Audien en Ellee Duke, 2020) en ‘Take Your Time’ (2021), remixte tracks van Skrillex, Axwell /\ Ingrosso, Armin van Buuren, Halsey, Surf Mesa, OneRepublic, London Grammar, Above & Beyond, Porter Robinson en Years & Years, en onderhoudt een immense fanbase met zijn trance-alias, ALPHA 9.

Pinnacle Financial Partners vertegenwoordigt 42 miljard dollar in activa per 31 december 2022 en opereert zowel nationaal en internationaal (voornamelijk in de muziek-, entertainment- en sportsectoren) als in twintig overwegend stedelijke gebieden in het zuidoosten van de Verenigde Staten. “Het is voor Pinnacle een eer om deze samenwerking met Armada Music aan te gaan voor hun nieuwe onderneming”, zegt Brett Ross, Senior Vice President van muziek, sport en entertainment voor Pinnacle Financial Partners. “Deze samenwerking in het twintigste jaar van Armada Musics bestaan getuigt van hun leiderschap, passie en voortdurende vertrouwen in dancemuziek. Deze principes, alsmede de mogelijkheden die BEAT vertegenwoordigt, sluiten perfect aan bij Pinnacle en ons doel om wereldwijd creatieve ondernemingen te ondersteunen.”

Het is voor Pinnacle een eer om deze samenwerking met Armada Music aan te gaan voor hun nieuwe onderneming. Deze samenwerking in het twintigste jaar van Armada Musics bestaan getuigt van hun leiderschap, passie en voortdurende vertrouwen in dancemuziek. Deze principes, alsmede de mogelijkheden die BEAT vertegenwoordigt, sluiten perfect aan bij Pinnacle en ons doel om wereldwijd creatieve ondernemingen te ondersteunen. Brett Ross, Senior Vice President of music, sports and entertainment for Pinnacle Financial Partners

Artisan, een voorname investeringsbank die geselecteerde partijen in de muzieksector bijstaat, adviseerde Armada Music met betrekking tot de financiering van BEAT en zal ook de komende tijd als adviseur aan BEAT verbonden blijven. “Armada Music is een ware leider binnen de dancemuziek, en we zijn zeer verheugd om met hen te werken terwijl zij hun geweldige platform versterken”, zegt Brian Richards, oprichter en beherend vennoot van Artisan.

Armada Music is een ware leider binnen de dancemuziek, en we zijn zeer verheugd om met hen te werken terwijl zij hun geweldige platform versterken Brian Richards, Artisan

# # #

Over BEAT Music Fund

Beat Music Fund is ‘s werelds eerste investeringsmaatschappij voor dancemuziek. BEAT staat voor Best Ever Acquired Tracks, wat naadloos aansluit op haar missie: het verwerven en exploiteren van de beste dancemuziekcatalogi (master- en auteursrechten). BEATs portfolio bestaat onder meer uit de masterrechtencatalogus van KMS Records, het label van house- en technolegende Kevin Saunderson, en de catalogus van dancemuziekfenomeen ARTY. BEATs financieringspartner is Pinnacle Financial Partners, een Amerikaanse financiële dienstverlener die zich wereldwijd specialiseert in het ondersteunen van ondernemingen in de muziek-, sport- en entertainmentsectoren. beatmusicfund.com.

Over Armada Music

Armada Music is het grootste independent dancemuzieklabel ter wereld, opgericht in 2003 door Armin van Buuren, Maykel Piron en David Lewis (AR-MA-DA). Als zesvoudig winnaar van de International Dance Music Award voor ‘Best Global Label’ vertegenwoordigt Armada Music ’s werelds grootste dancemuziekcatalogus (meer dan 40.000 titels) en een aantal van de grootste spelers in de elektronische muziek, waaronder Armin van Buuren, ARTY, Audien, Brando, Cat Dealers, D.O.D, Ferry Corsten, Jan Blomqvist, Loud Luxury en Tensnake. Met deze en andere namen behaalt Armada Music meer dan één miljard streams per maand en wekelijkse airplay op ’s werelds grootste radiostations (zoals BBC Radio 1 in het Verenigd Koninkrijk en Sirius XM in de Verenigde Staten). Daarnaast voeren releases van het label regelmatig de U.S. Mediabase Airplay chart aan. Onder de meest noemenswaardige wapenfeiten van Armada Musics artiesten vallen Armin van Buurens Grammy-nominatie voor ‘This Is What It Feels Like’, Lost Frequencies’ Diamond Award voor het behalen van meer dan één miljard streams op Spotify en het grote succes van Loud Luxury en Brando in de Verenigde Staten en daarbuiten. Voor meer informatie, ga naar www.armadamusic.com, @armadamusic op Instagram of @armada op Twitter.

About Pinnacle Financial Partners

Pinnacle Financial Partners is a full service financial services firm based in Nashville, TN with $42.0 billion in assets as of December 31, 2022. They are listed by Forbes as No. 27 among America’s Best Banks and for seven consecutive years have been named one of the 100 Best Companies to Work For® in the U.S. Additional information concerning Pinnacle, which is included in the Nasdaq Financial-100 Index, can be accessed at www.pnfp.com.

Over Armada Music

Armada Music is the biggest independent dance music label in the world. Founded by Armin van Buuren, Maykel Piron (CEO) and David Lewis, the label manages an ever-growing catalog of over 40,000 tracks, built up across twenty-plus years of specialized dance music exploitation.

Representing artists such as Armin van Buuren, ARTY, D.O.D, Eelke Kleijn, Jan Blomqvist, Loud Luxury, Sunnery James & Ryan Marciano, Tensnake, THEMBA and Yulia Niko, Armada Music amasses more than one billion streams per month, airplay on leading radio outlets such as BBC Radio 1 and Sirius XM, and top positions in the world’s most notable charts. The label also takes great pride in major achievements such as Armin van Buuren’s GRAMMY nomination for ‘This Is What It Feels Like’, Loud Luxury and Brando’s ‘Body’ surpassing one billion streams on Spotify and breaking artists such as Lost Frequencies into global stardom.

Across offices in Amsterdam (HQ), New York, London and Laren (NL), Armada Music offers a truly global appeal to its growing roster. The label has its own club, radio studio and multiple production studios, and hosts various live formats. Producer platform Armada University, which offers educational products and opportunities, shows the label’s sustained effort to nurture the next wave of talent.

In 2023, Armada Music launched BEAT Music Fund, the world’s first dance music investment company, that acquires catalogs with the mission of honoring, representing and reinvigorating them. BEAT’s portfolio will continue to grow; in the first six months following its launch, BEAT acquired the catalogs of, among others, electronic music star ARTY, house and techno pioneer Kevin Saunderson’s KMS Records, legendary NYC-based house label King Street Sounds and chart-topping producers Chocolate Puma.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Armada Music nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL